'Bijzonder prettig en ter zake kundig'/

“Tim Notten studeerde rechten, werkte in de informatietechnologie, als schrijfcoach en heeft een historie als journalist. Onderdelen van een carrière die we prominent terugvinden in zijn werk. Notten schrijft namelijk bijzonder prettig en is ter zake kundig.” – Vrij Nederland (Uit recensie ‘Nikki’, 2015, 4 sterren)

Tim Notten - Schrijven geeft zin waar die ontbreekt

Boeken/

Nikki - Het fatale spel van een hacker/

Thrillerdebuut, verschenen 2015, uitgeverij De Fontein

Thrillerdebuut Nikki van Tim Notten

Simon, directeur van een cybersecuritybedrijf en getrouwd, krijgt een verhouding met Nikki, een enigszins mysterieuze, jonge hacker. Een opdracht waarbij een laptop gekraakt moet worden is het begin van verrassende ontdekkingen. Niet in de laatste plaats over het verleden van Nikki. Het verhaal is spannend en zit vol onverwachte wendingen. De lezer wordt geconfronteerd met cybercrime, kinderporno, mensenhandel, corruptie en afluisterpraktijken. Het boek bestaat uit drie delen, waarvan het laatste wel heel vol zit met informatie. Maar Notten (1966), journalist, copywriter en IT’er, heeft een vaardige pen en levert met dit boek een goed debuut af. Vier sterren in VN’s Detective & Thrillergids 2015. (Biblion)

Recensie Nikki in Vrij Nederland

ISBN 9789026137020  (e-book 9789026137037)

Mindere goden/

Verhalenbundel, verschenen 2018, Nijgh en van Ditmar

Omdat lachen als een boer met kiespijn nog altijd beter is dan met een bord lauwe bami en een jankend kind op schoot naar Iran-Egypte kijken, brengt schrijverscollectief Team Edgar Mindere Goden uit, een boek met voetbalverhalen om het oranjeloze WK door te komen. Dit verhaal van Tim Notten verscheen als voorpublicatie in Nieuwe Revu.

Team Edgar is een literaire website met voetbalverhalen en -columns van Vincent Cardinaal, Nick Hoekman, Frank Fabian van Keeren, Marcella van der Kruk, Jan van Mersbergen, Tim Notten, Nelleke Noordervliet, Martijn Neggers, Aafke Romeijn, Teddy Tops en Lucas de Waard. Soms satire, soms proza of poëzie.